Met de bus naar de Arena

De bus naar het stonesconcert zat helemaal vol. De 51 zitplaatsen in bus waren allemaal bezet. We hadden eerder helaas wel 18 mensen teleur moeten stellen.

Rond half drie vertrokken we vanuit Volkel richting Arena. Stones muziek in de bus bracht de stemming er al goed in."As tears go by" werd uit volle borst meegezongen. Na een korte plas pauze waren we ruim op tijd bij de Arena. Het bier uit de bus vond nog gretig aftrek, alhoewel de blikjes niet de Arena binnen mochten, zei men. Ik heb er niets van gemerkt. Met een vol blikje in mijn achterbroekzak mocht ik er gewoon door.

De groep splitste zich in enkele kleine groepjes op de tribunes en een paar groepen op het veld. Wij stonden links langs het middenpodium waar Jagger en consorten 4 nummers speelde. We konden ze toen vanuit onze plek uitstekend zien. Voor mij was dit wel het hoogtepunt van het concert samen met de uitvoerig van "As tears go by" (alsof de Stones het wisten dat wij dit in de bus massaal hadden meegezongen).

Het bier halen in de Arena was een waar genot doordat er een vrolijk Brabants meisje achter de bar stond.

Hennie had veel bekijks met zijn uitdossing als Keith Richards. Hij werd nogal eens op de foto gezet. Voor we het wisten was het concert alweer voorbij, veel te vroeg vond ik. In de bus aangekomen bleek dat er velen nog een T-shirt van de Stones gekocht hadden.

Op de terugweg was het een stuk rustiger in de bus. Een geslaagde dag wat mij betreft.

Mario van Boxtel

Foto's met dank aan fam. van Vught.