Stonesavond

Hallo, mogen wij ons even voorstellen.

Eerste Stonesavond 8 mei 2004
Wij zijn 3 Rolling Stones fans uit Volkel. In 2004 hebben we voor de eerste keer een Stonesavond gehouden in Cafe de Winkel in Volkel. Het optreden van Sticky Fingers bleek een groot succes. Bedankt Jongens! Naast het optreden hadden we ook videobeelden van de Rolling Stones op 2 schermen, een prijsvraag met 10 vragen over de Rolling Stones, en op het eind van de avond een favoriete Stones top 3, gekozen door de bezoekers.

Tweede Stonesavond 21 mei 2005

Deze avond was zo geslaagd dat we besloten om in 2005 weer een Stonesavond te organiseren. We willen proberen om dit elk jaar te blijven doen. Op 21 mei 2005 was de negenkoppige band Heart of Stone te gast. Het was wederom een fantastiche avond, dankzij Heart of Stone. Klik hier voor het verslag.


Derde Stonesavond 13 mei 2006
Op 13 mei 2006 hadden we Black and Blue te gast. Klik hier voor het verslag.

Vierde Stonesavond 3 juni 2007
Op zondagmiddag 3 juni 2007 was Urban Jungle te gast. Deze middag/avond was in Partyc entrum Stevens in Volkel.

Vijfde Stonesavond 4 april 2009
Na veel aandringen door Jan de Groot hebben we op 4 april 2009 onze vijfde Stonesavond in Soos Plock in Volkel gehouden. Dit keer met zelfs 2 bands: The Freshmakers en The Specs.


Zesde Stonesavond 27 maart 2010

Wegens het groot succes van vorig jaar wederom de stonesavond in Soos Plock in 2010. Met Cor en Dincy, Marleen en Nikusia en Urban Jungle.

Zevende Stonesavond 2 april 2011
De Stolling Rones gaven een spetterend optreden in Soos Plock met in het voorprogramma The Faithfull's.

6 juli 2011
Op 6 juli 2011 moesten we helaas afscheid nemen van Rien Schouten. Rien is een van de 3 oprichters en medeorganisator van stonesavond.nl.

Achtste Stonesavond 31 maart 2012
Met Jammin'Fools en Glimmer Twins

Met enkele foto’s, een korte toespraak en de videoclip “Wild Horses” van de Stones werd Rien Schouten herdacht.

Negende Stonesavond 23 maart 2013
Met Lazy Blood, Beat the Stones en Undercover.

Tiende Stonesavond 29 maart 2014
Vanwege deze jubileum editie zijn er optredens van 6 bands op 3 podia. Er wordt een tent bij Plock geplaatst. Jos van den Elzen treedt toe tot de organisatie. Dit op het gemis van Rien Schouten op te vullen. De tiende Stonesavond is voor aanvang van het programma al uitverkocht! De volgende band traden op: Sticky Fingers (uit Duitsland), The Specs, Pull over, Overdwars, Dutch Roses en Spider and the Fly.

Elfde Stonesavond op 28 maart 2015

Met El-cid, The Tongue, Spider and the Fly, Beat the Stones, Stolen Fame, Lucid Dreams en Nix Moet.


Twaalfde Stonesavond op 2 april 2016
Met Urban Jungle, Wild Horses, One dollar Quartet, Stolen Moments, Objection. FoureverGreen en Two Stools.

Dertiende Stonesavond op 25 maart 2017
Met Undercover, Hello George, Out of Stock, Spider and the Fly, The Blackhawks, Dutch Roses en Beyond the lights.

Veertiende Stonesavond op 24 maart 2018
Met Flight, Sticky Fingers, the Remedy, Back of my mind, The Freshmakers,
Blues'em en Full Mountain.

Vijftiende Stonesavond op 30 maart 2019
Met Sticky Fingers DE, Urban Jungle, Kid Lazy band, Tawny Brothers, Spider and the Fly, Dear Ernest en Buts!


Zestiende Stonesavond op 28 maart 2020
Afgelast vanwege Covid

Zestiende Stonesavond op 19 maart 2022
De zestiende stonesavond was wederom goed verlopen. Ondanks het feit dat er iets minder bezoekers waren als eerdere jaren is het toch weer een geslaagde avond geworden. De tent liep al aardig vol toen Hammerite begon te spelen. Ze brachten o.a. Sad Sad Sad en Midnight Rambler van de Rolling Stones. Even later starte Stolen Moments in het Stonescafé, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Voodoo Lounge, aan hun eerste set. Ze hadden lekker gespeeld, aldus zanger Pieter, in een fijne ongedwongen sfeer. Toen Max Verbeek aan zijn set begon stond de Voodoo Lounge aardig vol. Jammer dat de 12 jarige Max last van zijn stem had. Intussen speelde in de zaal The Blackhawks. De energie van deze mannen in zwarte pakken spatte eraf. De op het laatste moment ingevallen JPK band maakte er in de tent een prachtig optreden van. Frontman Jan Pieter, de naamgever van de band, is een meester op de gitaar. In de zaal werd het tijd voor de headliner van de avond: Undercover. Deze tribute band van de Rolling Stones bewees weer eens dat ze een van de betere Stonescoverbands van Nederland zijn.

Zeventiende Stonesavond op 25 maart 2023
Geslaagde zeventiende Stonesavond

Het zou zomaar een nummer van Herman Brood kunnen zijn, Dead Flowers. Het werd dan ook door Yada Yada gebracht als eerbetoon aan de Stones. Want Stones nummers werden er deze avond toch het meeste gespeeld. Vooral natuurlijk door Exile en The Specs, maar ook door Toff en Blue Rock&co. Blaftand bracht nummers die zomaar op de CD Blue & Lonesome van de Rolling Stones zouden kunnen staan.

Zaterdagavond 25 maart 2023 stond weer in het teken van de Rolling Stones. In Soos Plock te Volkel was de zeventiende Stonesavond. Toen Blue Rock & co om 19.30u in de tent begon te spelen was de tent al aardig vol. Iets later begon ook Blaftand aan hun set in de zaal en Toff in het Stonecafé.

Om 21.30u was het tijd voor Yada Yada. Frontman Stick, lookalike van Herman brood, benadrukte dat hij beslist geen Herman pretendeert te zijn. Ze brachten alle bekende nummers van Herman Brood & his Wild Romance zoals o.a. Never be Clever, Saturdaynight, Sleepin’ Bird en Dope Sucks. Ook Still Believe, geschreven door Bertus Borgers en deze avond vertolkt door Boris van der Lek op saxofoon, kon natuurlijk ook niet ontbreken.

Om 23.45u was het tijd voor Exile. Deze Stones tribute band bewees echt dat ze TV waardig zijn. Bekende hits zoals Jumping Jack Flash, Midnight Rambler, Satisfaction en Sympathy For The Devil kwamen langs. En Worried about you werd nog extra op de setlist gezet omdat de organisatie dit nummer zo mooi vond. Mike Vos toonde zich als een waardig vervanger van Mick Jagger.
Dank je wel voor alle vrijwilligers van Plock en buurtvereniging Schadron, zonder hen was deze avond niet mogelijk geweest.

Tot ziens op onze volgende Stonesavond op 23 maart 2024!

Henny, Mario en Jos. En Rien blijft altijd in onze gedachten.


hoi@stonesavond.nl
Postbus 56
5408 ZH Volkel

copyright © stonesavond.nl